Historiefestival med foredrag ang. krigsafslutningen 1918

Kom til Historiefestival på Sønderborg Slot, som markerer 100-året for krigsafslutningen i 1918:

Museum Sønderjylland markerer 100-året for Første Verdenskrigs afslutning. Det sker med en historiefestival på Sønderborg Slot.

Mød formidlingsgruppen ”Westfront 1916” . Slotsgården omdannes til en feltlejr, når soldater, matroser og sygeplejersker optræder i uniformer fra Første Verdenskrig, fortæller om soldaterlivet og demonstrerer udstyr og udrustning. Her må man gerne røre!

Køb et måltid varm mad fra en brændefyret gullasch-kanon!

Var din forfader med i krigen?
Mød frivillige fra hjemmesiden Den store Krig 1914-1918, der forsøger at sætte navn og ansigt på mere end 30.000 sønderjyske krigsdeltagere.

Endvidere er der stande fra Støtteforeningen for Sikringsstilling Nord, Deutsches Museum Nordschleswig, Historie Haderslev, Historisk Samfund for Sønderjylland og Historisk Samfund for Als og Sundeved.

Foruden museets permanente Udstilling om Første Verdenskrig vil der også være en mini-udstilling med udvalgte genstande fra Første Verdenskrig.

Du kan også komme til spændende foredrag i Riddersalen:

Kl. 11.00-12.00:
Bjarne S. Bendtsen og Karl Fischer taler  om ”Den sønderjyske krigsroman før og nu” – i årene efter krigen udkom en del romaner og krigserindringer – og de seneste 10-15 år har også budt på adskillige romaner om sønderjyder i Første Verdenskrig.

Kl. 13.00-14.00:
Kristian Bruhn (Mosede Fort) og Rob Troubleyn (Koninklijk Legermuseum, Belgien) taler  om ”Det lille land i den store krig”. Om de små neutrale lande Danmark og Belgien og deres udfordringer og meget forskellige skæbner under Første Verdenskrig;

Kl. 15:00-16:00:
Tom Buk-Swienty og René Rasmussen taler om ”Danskere på begge sider af fronten i verdenskrigen”. Danskeren Thomas Dinesen som frivillig i den canadiske hær og sønderjyden H.C. Brodersen i tysk krigstjeneste.

Entré: Voksne: 80 kr. Børn (under 18 år) gratis. Studerende: 70 kr. Klubmedlemmer: Gratis

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *