Vær med, når: Efterkommer af sønderjysk krigsfange indvier den sønderjyske samling på Rigsarkivet i Aabenraa

Efterkommer efter sønderjysk krigsfange indvier den sønderjyske samling på Rigsarkivet i Aabenraa

Rigsarkivet og Sønderborg Slot er gået sammen om at skabe den sønderjyske samling, en sand guldgrube af oplysninger for folk med interesse for Sønderjyllands historie

Den sønderjyske samling er en særlig samling af kilder på Rigsarkivets indtastningsportal, der alle fortæller en væsentlig side af sønderjydernes historie. Kilderne bliver gjort let tilgængelige og søgbare ved at frivillige indtaster oplysninger fra kilderne i Rigsarkivets indtastningsportal. De første kilder i portalen er et kartotek over de knap 4000 Sønderjyske krigsfanger, der blev transporteret tilbage til Sønderjylland efter 1. verdenskrigs afslutning. Samlingen udvides løbende med flere sønderjyske kilder.

Som appetitvækker til den sønderjyske samling vil museumsinspektør ved Sønderborg Slot René Rasmussen holde et spændende foredrag om Faneflugt og fangelejr.

Den sønderjyske samling åbnes af Hans Petersen, hvis far Mathias Petersen sad som krigsfange i Aurillac i et år.
Samtidig med åbningen af samlingen demonstrerer vi, hvordan indtastningen foregår. Hvis du synes, det lyder spændende, så mød op på Rigsarkivet i Aabenraa den 28. oktober kl. 14 til en hyggelig dag.

Programmet er følgende:

Kl. 14.00-14.10:   Velkomst
Kl. 14.10-15.00:   Faneflugt og fangelejr v. René Rasmussen
Kl. 15.00-15.15:   Åbning af den sønderjyske samling
Kl. 15.15-16.00:   Sønderjysk kaffebord

Alle er velkomne til åbningen, som finder sted i foredragssalen på Rigsarkivet, Aabenraa, Haderslevvej 45, 6200 Aabenraa.
Tilmelding er ikke nødvendig.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *